jueves, 4 de febrero de 2016

Cicle de la violència de gènere

MARIA VILARRASA 
04-02-16

He volgut informar-me sobre com es produïxen els casos de violència de gènere més comuns i em pareix interessant compartir-vos el cicle que patix una dona maltractada.

Els cicles que la dona pateix per part de la seua parella en la seua relació, expliquen perquè la víctima es torna cada vegada més vulnerable, perdent la seua capacitat d'autodefensa. 
-Fase invisible: s'aprecia un excés de control per part de l'home cap a la seua parella, que ella sol confondre amb zels, amb una preocupació excessiva o, inclús, com a signes d'un gran amor cap a ella. 
-Fase de tensió: El maltractador demostra la seua violència de forma verbal i amb canvis d'ànim, que la dona no arriba a comprendre. D'aquesta forma, la víctima sempre intenta calmar a la seua parella, complaure-la i no realitzar allò que li moleste, creient que així evitarà els conflictes, i inclús que eixos conflictes són provocats per ella.
-Fase d'agressió: El maltratador es mostra tal qual és i es produïxen de forma ja visible els maltractaments, tant psicològics, com físics i sexuals. A més la dona comença a sentir por.
-Fase de reconciliació: El maltractador sol demanar perdó, mostrar-se amable i afectuós, jura i promet que no tornarà a repetir-se, així ell aconsegueix fer creure a la seua parella que 'no ha tingut cap importància', i ella veurà la part afectuosa d'ell (la que ell vol mostrar-li perquè la relació no es trenque i seguir manejant-la) . 

Per desgràcia el cicle torna a iniciar-se, novament, amb la fase d'acumulació de la tensió, provocant que la dona pense que no hi ha eixida d'aquesta situació, ja que per a la resta de la gent el maltractador es mostra com l'home perfecte, i d'aquesta forma s'arriben a produïr els suïcidis.


No hay comentarios:

Publicar un comentario