jueves, 4 de febrero de 2016

BELA MORALES EZQUERRA 04/02/16

25 DE NOVEMBRE, DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CAP A LES DONES. 77 ASSASSINADES ÉS TERRORISME MASCLISTA.



A 2013 vam assistir als assassinats de 77 dones i noies. Assassinats perpetrats per delinqüents masclistes, la major part dels quals s’han suïcidat després de matar-les i no abans.


La violència de gènere és la primera causa de mort prematura de les dones, però aquesta no és més que una de les moltes formes de violència masclista. Aquesta violència té l’origen en la històrica discriminació de les dones, els efectes de la qual són devastadors i es manifesten eamb agressions físiques i psicològiques, sexuals, amb matrimonis forçats, amb esclavitud laboral i sexual, amb repressió i invisibilització, amb mutilacions, amb feminicidis, entre moltíssims altres casos.

Som conscients que parlem de terrorisme masclista. Si en 41 anys hi ha hagut 1.220 assassinats pel terrorisme polític, en 17 anys han sigut assassinades 1.255 dones a mans de les parelles o exparelles, víctimes totes elles del terrorisme masclista. Un terrorisme que el govern amaga, que ni tan sols mereix sortir en la premsa. Víctimes anònimes o que han caigut en l’oblit de la societat, que no reben cap homenatge oficial; només el que es va convocar, el del feminisme.



No hay comentarios:

Publicar un comentario